Nejste přihlášen(a)
Zdařbůh všem příznivcům starých časů. Dnes jsem objevila tyto stránky a mé srdce zaplesalo. Konečně jsem našla zpřízněné duše. Moc děkuji za tyto stránky. Zajímám se převážně o herce a filmy z první republiky. Při jejich sledování se vždy na hony vzdálím dnešní uspěchané době. Je to nádherný útěk do světa, kde se lidé zajímají o druhé v tom dobrém slova smyslu. Doba to nebyla lehká, ale i přes to všechno sobě měli lidé blíž. Muži byli galantní, ženy elagantní, humor nenásilný a slušný.
Mám dotaz. Existuje nějaká skupina nadšenců, kteří by pořádali setkání ve stylu 20.-30.let v dobovém ošacení, s dobovou hudbou atd??
Děkuji Margot
Nevíte tady někdo,v které části Prahy se to natáčelo a kde je ta prodejna Ženy za pultem?
Podle Lexikonu českých seriálů se seriál Žena za pultem převážně točil v samoobsluze na Smíchově někde poblíž Národního domu (náměstí 14. října). Osobně to tam neznám a podle Google street view je to místo k nepoznání (snad alespoň ten parčík trochu připomíná). Možná se mrkněte na www.filmovamista.cz, kde mají nějaké porovnání.
Olina napsal(a):
Nevíte tady někdo,v které části Prahy se to natáčelo a kde je ta prodejna Ženy za pultem?
Ahoj,jsem ráda,že jsem narazila na někoho,kdo se zajímá o prvorepublikové filmy a herce.U mě to začalo filmy pro pamětníky a skončilo sběratelstvím knih o hercích z té doby a nejen filmových,ale i divadelních.Kupuji i knihy podle kterých byli filmy natočeny.Sbírám články i z časopisů, protože ne o všech jsou knihy.Ráda čtu o časech a místech z dob mládí těchto,,hvězd".Krásně napsané jsou o K.Hašlerovi od Rudolfa Deyla,od Růženky Naskové a Zity Kabátové.Dobře se čtou i Cibulkovi knihy o Gollové a Sulanové a nejvíc mě bavila Adina Mandlová,nádherný živel.Bohužel si o tom nemám s kým popovídat a že toho je dost.Takže zkrátka ještě jednou jsem ráda,že to tu máte,líbí se mi to a jen tak dál.Zdraví ajcordy.![]()